kategorier ~

Alle tidligere dagens spørgsmål er blevet grupperet og indsat i passende grupper, så det er nemmere at tilegne sig viden inden for en bestemt kategori.

Til højre finder du den nuværende liste med en kort beskrivelse af kategorien. Denne liste vil blive udvidet, efterhånden som nye spørgsmål bliver tilgængelige.

Har du forslag til en ny kategori eller ændringer til placeringen af et givent spørgsmål, er du velkommen til at fortælle det til os. Se hjælp sektionen for mere information.

 

~Blandede [11 spm.]
Forskellige spørgsmål om alt mellem himmel og jord. Disse spørgsmål passer ikke rigtigt ind i nogle af de andre kategorier.

Åndelige verden [26 spm.]
Tanker og tro, psykologi og fænomener - alt sammen noget, der optager mange mennesker. Hvordan er din paratviden på disse områder?

Film citater [5 spm.]
Test dine film egenskaber ved at genkende mange klassiske kommentarer fra kendte og mindre kendte film fra ind- og udland.

Geografi [26 spm.]
Her gælder det din paratviden om Jorden og dens folk og lande - og om folkeslagenes mangeartede kulturer.

Geologi [24 spm.]
Klodens geologi, havets strømme, vinden, kulden, varmen, isen, nordlyset ... Hvor meget ved du om Jordens fysik og kræfterne, der skabte den?

Historie [26 spm.]
Det er en god gammel leg at afprøve hinandens viden om historiske facts og årstal. Her gælder det om at have et godt overblik over historiens gang - og kenskab til en mængde navne og detaljer.

Natur [25 spm.]
Hvor stærk er din paratviden, når det gælder dyr og planter?

Teknologi [28 spm.]
Hver eneste dag udvides vor viden om teknik, fysik, kemi. Og tilvæksten af viden eskalerer. Det er simpelt hen umuligt at vide alt.

Universet [4 spm.]
Universet med det galakser, stjerner og planeter samt rumfart og rumsonder.